Sayuran dalam pantang

heyy, i know sekarang ramai berpantang secara modern dan tak seperti dulu. So boleh tak saya nak tahu, masa pantang sayur apa yang boleh dimakan ya? Sebab takut nanti badan masuk angin atau anak kembung pula. Need your opinion please

12 Balas

kobis..terung..kangkung..labu air..ubi..nangka..cempedak dan yg lain² sayur sejuk blh google atau tny org tua².. sbb anak sy alah kobis mmang kembung.. tp apa pun kena try n error klau awak mkn anak oke x kembung teruskn jelh.. klau kembung stop hold dulu sementara..

kangkung, kobis, ubi, benda2 sejuk, timun, google je byk keluar nnti. elok nya beli je lettuce, sawi, brokoli, carrot, kailan, bunga kobis.

since dh ramai komen yg tak boleh,sye pun nk komen jgk..lobak putih bagus utk tambah susu... hehehe

Sy kalau pantang mkn sawi , bayam, saja..yg lain xmkn takut kembung pulak bby😅

Sy msa pantang hri2 sy mkn syur brokoli dgn carrot.. 🤭

sy dlm pantang makan sawi je..mmg tak mkn sayur2 lain.

sayuran sejuk.. biasanya elakkan sayur yg putih2

sy elakkan kobis,brokoli.. lain smua makan..

banyak jugak sebenarnya.. bayam, kangkung

boleh baca ni dr kkm kita.