Perut kembung / masuk angin

Nak tanye saya baru 8week , saya ahmdulillah boleh berpuase tapi perut kembung masuk angin , ada sesiapa tahu tak tips nak hilangkan 🥺 sebab nak isi minyak angin memang tak boleh isau nanti baby dalam enfect 🙂

2 Balas

Sy pun mcm sis, sy skrg dh nk masuk 27 weeks. Mmg angin sgt. Biasa kalau angin sy pegi klinik. Biasanya doktor akn bg ubat angin yg sesuai dgn ibu mengandung dan sis pun boleh cuba mkn gaviscon. Kalau nk letak minyak angin tu boleh tp letak belah2 atas, bawah payudara and letak dekat dada. InshaAllah akan rasa lega sikit.

3y ago

Last pergi klink time 5week aritu , dr ada bagi ubat angin air kapur tu tapi tak jalan , makan ubat tu lagi nak muntah je 😅 . Tula skrang malam2 mmang nak tidur sesak nafas mmang akan letak minyak dekat dada , cuma bhgian perut la angin tak kluar2 😣

better masa awal2 kandungan ni jgn berpuasa sebab bby baru nak membesar kan . ya memang kita tahan puasa but bby kat dlm perut belum tentu lg tahan . but dr sis sja kalau mau puasa . boleh letak minyak angin tapi jgn yg minyak jenis panas tu

3y ago

Ok sis tq respond 🥰