Pantang mandi air suam/sejuk

Salam hi nak tanya boleh ke ibu pantang dalam hari mandi air sejuk ? Sebab mak kata tak elok mandi air sejuk nanti masuk angin. rasa lemah je badan ni mandi air suam ?

4 Balas

ingat sy sorang je mandi air suam rasa x segar & lemau badan.. ad geng rupanya.. sy pantang hari ke-15 dh mandi air sejuk.. terus segar badan..

6mo ago

Sama lah saya . Saya rasa lagi tak selesa badan 😂 rasa lagi lemah . Saya baru berpantang 14hari .

Boleh kalau badan u okay. I dulu masa awal awal tak boleh air sejuk, rasa nak demam. Dah masuk 10hari+ baru mandi air sejuk.

bole je

Angin tak msuk ikut kulit sis