Susu badan makin kurang

help me, sy makin hari makin stress. Susu badan makin kurang. Dulu dalam 20min pam susu dpt penuh 5oz. Ni nk dapat penuh 5oz dekat 2 jam pam. Sebelah lagi 2jam pump baru dpt 1.5-2oz. Macam2 petua milk booster sy makan. Sy stress sgt. Anak asyk demand nak susu. Husband taknak formula. Sy stress. Nanti nak masuk kerja dah. penat sy cakap kt husband sy nk cmpur formula. Dia asyk cakap nak ikhtiar cari milk booster jugak. Sy makin tertekan.

5 Balas

Kalau puan minum milkbooster bermacam-macam pun kalau emosi dan fikiran kusut memang tak banyak susu juga puan. Puan kena bagi diri happy juga baru susu melinpag keluar banyak. Kalau husband nak juga susu badan suruh dia susukan anak sendiri.

Amboi sedapnya husband demand. Kalau dia demand suruh lah dia susu kan. Puan jangan stress sebab bila stress susu lagi sikit. Saya amalkan lobak putih, kurma dan makan makanan yang saya suka. Bila happy susu pun banyak.

Jangan stress. Kene belajar lagi ilmu penyusuan . Kene tahu konsep "demand & supply".. boleh follow ig nad masrom,dia banyak sharing ilmu penyusuan..harap jawapan ni dpt bantu sis☺️

Cakap dengan hbby puan, formula utk anak bkn utk dia. Puan bagi je kata dua. Anak kelaparan ke topap dengan formula. Mati budak tu nanti kelaparan baru ada akal bapaknya pun.

bila stress,tu yg pengeluaran susu jadi kurang..