Tambah susu badan .

Sy tgh berpantang 21 hri , susu saya makin drop . Biasa sy pam dpat 2oz 3oz stu breast .skrg dpt 1oz je . Bby mngis2 mcm tak puas . Dah offer dedua breast pun dia mcm tak ckup susu . Normal ke cmni ? Sy dah mkn lactaction jelly, minum hotlicks , oat milo untuk milk booster tp sama jee . Ada tips lain yg mmy mmy boleh kongsi??#firstmom #firstbaby

8 Balas

kadang pam dpt skit. tpi kalau baby direct feeding baby dpt je ckup. sy sllu biarkan baby mnyusu direct 30 mnit mcmtu. sbb kalau pam dpt 2-3 oz je.

Boleh direct feed tak? Kalau boleh fokus direct feed dulu xyah pam. Pantang ni releks je bg anak susu xyah fikir benda lain. Lg kerap bg lagi byk susu

7mo ago

ya betul tu bila anak direct lagi cepat proses susu emm macam mana mau jelas kan ya . .kita boleh rasa tu bila anak menyusu bela kiri.. kanan akan terasa terisi begitu juga sebalik nya

Focus skin to skin contact dengan baby, insha Allah production susu bertambah

suruh suami urut2 belakang sis pelan2 fokus area sayap tu atau belakang dada

Kalau boleh direct je dkt baby. Jangan pam . Takot over supply

direct feed mcm biasa. bg bby yg induce susu.

cuba buat urutan and df ank ..

Makan roti jagung Gardenia