Taknak makan

Help.. anak setahun, tapi bagi makan apa semua taknak.. dah bagi makan sblm minum susu, taknak jugak.. dia nak susu je.. kalau biskut2 dia nak makan..

1 Balas

makna ye anak nak makan makanan yg boleh pegang sendiri. pelbagaikan finger food mcm rice stick,kentang goreng, chicken macaroni, egg rice.

3y ago

kena banyakkan aktiviti sensory play. masa ank saya umur setahun penah jugak fasa ni. dia taknak yg lembik². jd menu dia saya buat roti garlic cicah mushroom soup, cucur nasi, roti telur, roti jala + kari ayam. ibu belikan sudu dengan garfu training kid utk dia belajar. sambil mkn tu boleh demo depan dia.