Kurang susu

Nak tanya baby saya 7bulan9hari , lepas makan dia taknak susu dah , dia minum air masak biasa je banyak . Bila siang dia taknak susu tapi bila malam baru dia minta susu tu pun 3kali susu kalau malam . Normal ke ?

2 Balas

Lepas makan memang normal kalau baby tak nak susu. Dia prefer air masak je. Sis cuba bagi susu sebelum makan. Saya memang buat macam ni. Alhamdulillah habis susu, makan pun habis. Kalau sis nak anak minum banyak susu, sis bagi dia quantity sikit tapi kerap. Saya bagi 100ml tapi kerap. Sebelum makan, sebelum nap, bangun nap.

saya rasa okay je sis kalau dia nak makan. memang normal baby kurang menyusu lepas dapat makan. sis boleh buat makan dia 3 kali sehari.