buat BSP kat rumah bolehka?

Heloo mommies, nak tanya pasal BSP ni.. kita boleh buat sendiri kan kat rumah? tak payah pegi klinik kalau ada mesin bacaan gula tu kat rumah?? biasanya bacaan normal tu dalam berapa ya?

1 Balas

ye boleh buat sendiri. sye pon doc suruh buat sendiri jee. xyah ulang alik. 1 hari 4 kali buat. pagi sblm breakfast, tgh hari sblm lunch. ptg sblm dinner dlm pkul 6 7 gitu. mlm lps dinner, sblm nak tidur. bacaan normal sblm makan bwh 5.3 lps mkn 2jam bwh 6.7. kalau bacaan tinggi nnti tulis pakai pen merah. catit dkt bahagian yg bsp tau.

2y ago

okayy thank you sis👍 syukur trjawab juga soalan saya hehe