bacaan bsp yg normal

hi mommies . saya minum air gula hritu n sangkut . nurse suruh buat bsp sbulan sekali . sehari kena 4x . n bacaan saya semua 4.6 mcm tu . kecuali lunch 5.8 . okey ke result tu ? biasanya bacaan tkbole lebih dari berapa ya ?

2 Balas

Okay tu. yg penting bangun tidur kurang dari 5.3. 1 jam lepas makan bacaan kurang dari 7.5. Dan sebelum makan untuk lunch & dinner bawah 6. Saya mengandung mmg ada kencing manis. Bukan lepas mengandung kencing manis. Saya kena check gula selang sehari 7x. Gula consider tinggi bila bacaan lepas makan 8 ke atas.

10mo ago

sy bsp seminggu sekali 4x sehari..letih..sangkut gdm..on insulin dh..lepas insulin bacaan 5-6 tapi x lebih dr 7 laa..ok la kot kan..

okay je tu. dalam buku pink ada tulis berapa²

11mo ago

oww okey . baik puan .. terima kasih ye