Hb drop 8.7 biarpun tk mnm cafein, suka mkn sayur, mkn iberet 2-3jam selpas mkn mlm ada yg mcm sy x?

20 Balas

try tukar ke zincofer. mkn sblum tidor. ataupon add on consume iron tablet siang hari

2y ago

klau sy dulu hb 12.4 drop ke 11.4 nurse terus add on iron tablet. walhal 11.4 tu consider tinggi la jgk kan. cuma borderline kena 11.5. tp sy mmg amek zincofer la. next checkup hb dh 12 so sy stop iron tablet tu. tp skrg sy bnyk kali jgk skip zincofer sbb asyik trlupa.. kdg2 sminggu 2 3x ja mkn. so sy backup dgn minum pati delima gulsan. hb latest 12.8

Cuba tukar waktu consume iberet ke pagi waktu perut kosong sebelum breakfast.

2y ago

Saya selalu mkn iberet waktu pg+sunquick. Alhamdullillah hb 10. 6 jdi 11.7. Mlm sebelum tido baru minum susu.

Susu ada minum tak.Cuba minum susu pula.Ok😀👍🏻

2y ago

ada tp mnum susu dutch lady yg full krim tuje, susu org mengandung takleh telan 🤭

sama sis doctor kata anemia kalau hb kurang..

Cuba makan ubt sekali dgn air delima

makan buah skli sis... buah pun dpt hb ok

2y ago

ada jugak mkn buah paling kerap mkn jambu batu la 😁

Try makan buah jambu batu

Ada cmpur ubat kalsium x?

minum susu x

bole je tukar ubat

2y ago

dh 2 kali tukar, zinkcover ke iberet tk jln jugak tk tau la pasni nurse tukar ubat apa pulak 🤭