Maltofer, 32 weeks

Hb turun… nurse suruh beli maltofer, okay ke ? Ibu2 lain ada pengalaman tak makan maltofer? Saya pernah makan pil iron tp kalah betul terus seharian mabok 😢

8 Balas

Saya dpt obimin masa buka buku 14.8 tapi sakit kepala so saya beli maltofer, nurse suggest. Tapi HB turun sampai 12 sebab salah sendiri tak stop kaffein 🤣🤣🤣🤣🤣 sekarang saya 34w

maltofer pon ok sis kne try dlu..klau tak ok nurse suruh tukar lain yg boleh naikkan hb..saya makan obimin ok je..tp nurse suruh tukar zincofer smpai skrg 33 weeks hb ok je..

Doc ada suh bli jgk tp xbli lg..hb mmg low smpai kna msuk ubat laa..19hb 10 tuu dose ketiga..iron mmg xbleh nk telan. Skrg mkn asid folid ja. Ubat lain mmg xngam

sy dr awal 2nd pregnancy mkn maltofer dr sebijik sehari doctor up 2biji sehari. tapi hb still low. doctor tukar ubat ferrous. sy sbb ada talasemia trait.

Saya makan folic acid klinik bg. Lepas tu hb turun terus saya tukar kepada maltofer. Alhamdulillah sntiasa cantik HB. Nk msuk 9 bulan drop balik 🤧

Maltofer ikut badan jugak sis. Saya mkn tak naik. Saya amek 1 iberet 2 zincofer, naik lah jgk dari 9.7 to 10.1 🤣

maltofer rasa coklat. awak boleh hisap je. xmcm zincofer, iberet, obimin awak

sye mkn maltofer jgk.. doc suruh amek 3biji skali terus.. hb naik elok..

2y ago

sye xlalu nk kunyah.. sye telan je ngan air sunquick oren tu..