Alahan ke?

Hb trun lg, sbb xmkn ubt nurse kasi.. Sbb bila mkn ubt tu msti muntah la xtahan, hmmmmm.. Mlm plk ssah nk tdo, tdo pkul4 msuk subuh dah tu?

15 Balas

Mula2 mmg rasa tak tahan ngan bau n rasa ubat tu.. mkn ubat tu yg lagi muntah.. bila bc artikel kata kena positive yg kita buat ni nak baby sehat.. lama2 xrasa dah bau n rasa ubat tu.. alhamdulillah..

Jangan xmakan sis. Sebab ada kesan kepada baby nanti. Mcm sy. Huhu tak makan ubat nurse kasi. Baby membesar dengan tidak sihat. Dan meninggal didlm perut. Makan ya sis. Makan sikit lepas tu makan ubt.

Better bgth doctor.. Nti doctor tukar ubat lain. Mcm sy hrtu 2x xleh makan ubat yg doctor suggest, last2 doctor suggest makan maltofer fol. Smp skrg boleh telan. Sedap pn sedap, rse coklat

Sy x mkn pon tp ganti dgn nutremom.. alhamdulillah.. p scan sbb rasa x sedap perut sbb angin..doktor ckp baby besaq wlapun tgk baru 11 minggu 3 hari..

Try la ubt lain pulak . Bgtau doc .. Sy slalu makan iberet folic utk tambah drh . Dlm seminggu 3 kali makan daging . 😬

saya minum dgn peel fresh yg oren tu.. mkn ubat tu betul2 b4 tdo.. xde la rasa nak muntah sgt

bgthu doc yg ubt tu xblh telan..Sis try lh mnum air oren n mkn ubt dgnnya..Bt mcm tu

Try mkn ubat minum dgn jus Oren in shaa Allah okey ... Sy pun susah tydo jgk

Sye pun mkn ubt ngn air Oren.. hehe bru bole telan.. 🤭🤭😅

Better bgitau doktor.. mnatau Ada ubat lainn yg ngam dngan sis..