Anemia ke

HB sy makin low..tp darah okayy je naik..ad peningkatan..tp sy dh 7 bulan lbih..btul ke klo hb low nty bby kcil kuranh zat atau akn bleeding..sy risau..tp sy mkn ubat je..doakan sy nk beraalin bulan 8 ni ye mummy2 sekalian..sy first bby ni..bsp sy pon okayy..

5 Balas

Saya suspek anemia.. tapi hb naik takde turun.. tapi entah kenapa doc tu suspek saya ada anemia.. keluarga saya takde pun yang ada anemia.. isnin ni kali kedua ambik darah huhu.. ujian pertama dia kata darah saya normal. Ni kali kedua pulak dia nak ambik. Risau rase

Nurse ada bagi ubat hb tak? Hb kena jaga sis sbb nnti bila kita bersalin kita hilang bnyk darah 😥

Hb low..risiko lhr bayi pramatang dll

Risiko tumpah darah masa bsalin

Brp bacaan hb?