hb yang rendah

hb saya rendah laa kali ni 9.8 ..mummy2 paling rendah hb berapa? nak tips untuk naikkan hb

11 Balas

Saya masa mula booking hb 11.2, latest checkup semalam 12.9. Puan boleh amalkan ubat tambah darah yang dr bagi dengan air oren yang pure jangan tambah gula or any vit c (buah or sayur) and makan time perut kosong. Then jangan minum susu lepas makan ubat tu. Sebab taknak dia sekat ubat tu.

hb paling rendah 10.8. check up tadi pagi naik alhamdulillah 11.5 . makan ubat iron tablet tu dua bijik shari. mkn dgn jus oren atau jus jambu batu. pastu kalau free biasa saya blend jambu batu buat air asam boi. 😂

sy pling rendah 9.3 . pling tggi ritu 10.9 . teruskan makan ubat kk . sy mkn iberet bersama air sunquick ksg . makan.jambu batu hari hari . tu yg naik smpai 10.9 . bln ni tggu isnin nt bru cekup . hrp naik laaa lagi .

sy paling rendah hb 6 masa bukak buku pink, tak kata apa terus tahan wad masuk 2 beg darah 😂 skrg masih lagi 9.7. sy makan ubat iron tablet.. harap2 naik la. penat 2 minggu sekali checkup 🥲

Saya mula2 buka buku hb 8.4. Then mkn ubt dr bg xpnh skip and mkn mknn yg boleh naikkan hb. Buah2 xtinggal especially buah jambu. Checkup kli ke 4 hb naik 12. Alhamdulillah.

Kurma elok. Saya dari 11 naik 13, sebiji sehari pun tak apa & banyakkan minum air kosong.

sy makan amway ..Alhamdulillah dari awal preggy sampai skrng hb 13 ke atas

bnayakkan makan delima.. terutamanya malam sebelum nk pegi checkup

sy pling rendah stkat ni 9.3.. mkn ubt kk bg naik skit ja

Banyakkan makan kerang. Cepat naik hb.