Hasil perahan breast

Hasil perahan dua² breast tadi... Cuma dapat 100ml.. saya ada consume set menyusu shaklee dalam 3 minggu dah... Ada cara lagi tak nak bagi air susu meriah?

Hasil perahan breast
9 Balas

Hi, Puan. Normal tu. Saya pun begitu. Kadang dapat 70ml sahaja. Tips nak bagi meriah - Cuba elakkan fast food - ikut diet pemakanan yang seimbang - minum barli - minum susu - yang paling penting sekali, mindset. Kena selalu berfikiran positif. Jangan stress. Bila kita stress, susu pun kurang. - elakkan pam bila penat. Bila badan kita penat, susu pun kurang. - jangan skip jadual pam. Sorry terbanyak pula hehe ini apa yang saya buat. Sebab saya a working mom. Saya pernah alami situasi di mana hasil perahan dua dua breast tak sampai 2oz pun. Time tu memang down sangat sangat. Sedih, stress, penat semua ada. Alhamdulillah, saya tak give up dan saya buat apa yang saya sharekan ke Puan. Harap membantu

2y ago

Setujubdgn Kim Nana. Jngn stress, just happy breastfeeding / pumping

breastfeeding is all about supply and demand puan. makin byk puan demand breast utk produce susu,makin byk susu yg dihasilkan. makanan seimbang dan pengambilan air yg cukup akan support penghasilan susu. kena jaga waktu pam betul² jgn bagi breast bengkak sbb bila breast penuh badan akan signal yg takde demand utk penghasilan susu jadi susu akan drop. sy dulu mula² xpaham konsep ni so susu bila pam pun 1oz je bila dh paham konsep mmg akan dpt 4oz paling kurang setiap sesi

Pastikan cukup makan, minum air secukupnya, pam ikut masa. Boleh buat power pumping untuk naikkan bekalan susu ibu. Jangan stress.

makan makanan berkhasiat Dan kerapkan saja pam atau lepas direct feed pam bagi breast betul betul kosong sebab demand=supply

Ramai share amalkan makan sup sayur lobak putih untuk bykkan susu badan

usia baby awak? berapa kerap awak pam ya? baby directfeed?

makan lobak putih,,

mindset tu penting

kurma, air barli