Stok susu berminyak

Hi mommy. Nak tanya ada tak mama sini yg pump susu & simpan stok susu dekat peti sejuk (sejukbeku)? Sy simpan susu perahan dekat sejukbeku 16hb lepas. Semalam sy rendam dlm air pastu letak dekat chiller bagi suhu sekata, ni sy refer google cara nak cairkan susu perahan. Pagi tadi sy check susu dah cair pastu sy tengok ada macam ada lapisan seakan minyak. Sy try sebatikan dgn dgn susu, dapat disebatikan cuma masih nampak berminyak. Memang macam tu ka? Atau susu perahan sy ni dah tak bagus.

1 Balas

lps keluar kan freezer kena ltk bwh dlu, xboleh terus rendam. susu dah cair betul, baru rendam.

2y ago

Ya, sy carikan dulu susu baru rendam. Dari beku, sy letak dlm bekas berisi air dekat bhgian bawah untuk cairkan selama 12 jam. Pagi tadi sy check susu dah cair tapi ada lapisan seakan berminyak.