Kahwin Awal

Haritu saya dgn suami saya pergila rumah maksu saya sbb maksu saya suruh suami saya azan dekat rumah baru dia,lepastu mak mertua maksu saya tu pun ada sekali dekat situ.maksu saya tu baru je pindah situ,lepas ii je saya dgn anak saya masuk,btw anak saya dh 3 bulan, masuk ii je rumah maksu saya tu,trus anak saya tak berhenti nangis,lepastu maksu saya dgn mak mertua dia tu cakap,anak kamu ni kembung,kamu tak tuam ke dia ? pastu saya balas la,tiap ii hari dia kene tuam maksu,pastu mak mertua maksu saya tu tanya,kamu ni umur berapa ? saya jawabla,baru 2*,lepastu kene marah,awalnya kamu kawin,kamu dh keje ke ? dah bahagiakan mak ayah ke ? kenapa kawin awal sangat ? kene kawin paksa ke ? mak kamu umur berapa ? mak kamu dh sesuai ke jadi nenek ? haih saya terkedu betul dgn makcik tu,hmmm.pastu saya jawabla,dh belah suami nak kawin awal,sbb xelok orang pandang sana sini,jadi halalkan jela terus,hmmm xpasal pasal kene dgr orang membebel,eyh btw anak saya tu bukannye kembong pun,elok ii je laki saya habis azan satu rumah tu,trus anak saya senyap.hmmm salah ke saya kawin awal ? dh jodoh datang awal,nak wat camne,pastu yg xleh belahnye,ada ke makcik tu cakap,kamu mengandung dulu ke baru kawin ? weyh cam sial do😭😭😭

2 Balas

Fitra manusia, kwin awal atau lambat tetap akn mengata. Tak kesa la dlm keadaan apa sekali pn mesti dorang akan bgi comment yg menyakitkn hati, guarantee. So takyah fikirkn pn kata2 dorang tu. Orang yg hati baik xkan ckp/buat cm tu. Xde istilla mulut je jahat tp hati baik, no, smua tu dtg dari dlm diri thats why mulut boleh jhat juga. Ni la reality hidup. Teruskn kuat je sis, x perlu hiraukn org lain. Next time klu mcm tu lg, klu mls nk respond, diam je dan bngun g ke tmpt lain

itu masalah zaman skarang.bile kawin awal je cop mcm2.dieorg zaman2 dlu xde masalah plak kawin awl..knp klau kawin xleh bhagiakan org tua ke.tp sy rasa atas org tua2 jgk la.sbb klau arwah tokwan sy lg suka klau kawin awal..tambah plak stabil..Dari duk heret ke sana kesini baik halalkan.sy pun kena aritu..kawin pun 23..pastu bunting plamin..ada je mulut nauzubilah tuduh mcm2.dah Jenis cpt lekat..tgk sendiri la ank berderet skarang