Mimpi ular

Haritu pergi kk bukak buku. Doc tanya pernah scan tak, sy cakap tak pernah. Then nurse pun scan lah. Katanya baby ok sihat. Tp mcm2 tu jelah. Nak tau details kena scan dekat luar. Tp time pkp ni nak jalan2 pun takut. Plus dah nak dekat tengahari mcm tu, tak larat dah nak jalan. Cakap dgn husb nanti nak g scan lg sekali. Nak tengok je baby betul2 sihat ke tak, ada apa2 yg tak kena ke kan. Tapi malam tu tidur tetiba mimpi ada ular warna hijau banyak gilaaaa dan ular warna hitam tu sekor je. Bangun tidur terus tak sedap hati cepat2 google, search semua tempat maksud mimpi tu. Katanya maksud perempuan hamil mimpi ular hijau inshaaAllah baby dalam keadaan sihat dan ular hitam kita boleh tau jantina apa. Since sy dari dulu nak anak first baby boy, moga mimpi jadi kenyataan dan harap baby sihat2 sentiasa. Tapi Cepat je bagi jawapan. Sbb memang dr dulu pun, sy selalu je dapat jawapan dr mimpi apa2 yg bakal berlaku atau dah berlaku wether bad things or good things. Tapi ianya sekadar mimpi kan. Nak tahu betul2 kena lah g klinik jgak utk scan. Baru boleh confirm baby sihat ke tak. Harap2 baby sgt2 sihat. Amiinn. Kita ni bukan nak mempercayai sgt maksud mimpi tu. Kadang maksud dia betul kadang salah. Apa pun kita usaha tawakkal, Allah yg tentukan. Yg penting jaga sebaik mungkin.

2 Balas

😅 saya pun pernah mimpi ular tapi ular macam ular sawa besarr and taring tajam besar 😂 rasa takut mula2 ... kelakar pun ada.. bila cerita kat kawan2 and ibu ayah mereka kata insyaallah tak ada apa.. semuanya sihat2 .. scan baby pun okay je alhamdulillah.. insyaAllah tak ada apa tu, doktor kata ibu mengandung memang akn kerap mimpi pelik2 ..❤️ now kandungan saya nk masuk 14w .. insyaAllah. Doakan saya juga ye..

Amin. Semoga puan dan baby dalam keadaan sihat sentiasa amin 🥰