Senaman kupu2

Haritu ada nampak satu video tiktok ni dia buat senaman kupu2 pastu dia bersalin awal. nak tanya, betul ke kalau buat senaman tu awal boleh bersalin awal? skrg saya dh 30w, saya buat senaman tu hari2 jugak. takut pulak kalau terbersalin awal. ada kaitan ke?

1 Balas

Seeloknya nak buat exercise macam tu start 34w ke atas sebab posisi macam mengangkang tu kita buka tulang pinggung dan mempercepat bukaan, serviks kita jadi lembut. Sebab tu orang galakkan exercise macam tu waktu beberapa minggu nak dekat bersalin, tapi jangan terlalu awal juga, nanti bersalin awal pula.