Bila patut jumpa doc?

Harini hari ke empat sy lewat period. Test seperti dalam gambar. Hari keberapa lewat period yg patut sy berjumpa doc? .

Bila patut jumpa doc?
14 Balas

Tgk sejarah perubtan kita jgak kot.. kalau pernah miscarie seblom ni ataw preggy luar rahim.. mmg kne sahkan kandungan seawal yg mungkin. Tapi sy assume awak ni 1st time, better tgu da delay 1-2 week .. bg hcg tu bertambah2 supaya doc dapat sahkan.. kalau kabur2 mcm ni bkn semua doc nk sahkan ape lagi nk buat scan. Membazir duit je.

sy delay period 8 hari..lps try upt tgk positive trs g klinik..sbb sy pernah kne ectopic..so utk mengelak hal yg sama berulang,so sy trs g klinik..

Tunggu lps 3 minggu. Sebab kalau pergi awal2 ni scan tak nmpk apa lg. Beli dulu folic acid siap2 kat farmasi.

Boleh terus ke klinik utk scan..then boleh ke klinik kesihatan utk buka buku merah..tahniah 😊

Tahniah sis. Lewat period 2-4week boleh jumpa doktor tuk pengesahan. Sis boleh ambil folic asid

Tahniah sis... kebiasaannya 6 minggu dr tarikh sis dtg period sebelum ni.. btw.. all da best

You can go see a doctor anytime to confirm the pregnancy

Lepas cek double line boleh pergi dah 😁 btw tahniah!

Sy dulu dlm 6 weeks bru p klinik scan utk confirm...

Sy dlu 8 wek. Pling awl