luka ceaser

Hi..harini genap 44 hari lepas bersalin, Sy nak tny ibu2 yg pernah ceaser..luka sy dh kering, tp perut sy bila tekan2 rsa sakit sikit2 kt bhgian dlm.. tekan atas tmpat jahit tu dh xrsa sakit ap2 dh..yg sakit tu kt perut area bwh pusat... sy ad tny kt bidan dy kata angin..ad yg berpengalaman x? Sy risau klu luka dalam..

7 Balas

luka cser ambil masa lama utk sembuh walaupun luka luaran dh baik..sebab kita berjahit 5 lapis..rahimpn sama..bkn 1 lapis diluar saja..jgn ditekan2 perut tu..