Ape tnda2 luka czer bhagian dlm tbuka ye

Ada x kt sini pernah luka czer bhgian dalam tbuka.mcm mne blh taw luka dlm tbuka ek? Sy xpasti luka dlm sy ok ke x,sb luka luar dh baik spnuhnye.skrg dh 3 bln.tp wktu bgun dr tdr masih rasa sengal n terik bhgian dlm tu.normal x ek??sb ade tny kwn dy ckp dy dua bln xrasa ape dah.

5 Balas

cara puan bgun dr tido puan trus bgun atau mengereng kiri atau kanan dahulu br bgun? kdg2 cara bgun tu tak btul pun blh jd mcmtu..kalau pnh brsalin czer cara bgun kita xblh trus bgun mcm org yg tak pnh czer.. sbb nnti akn rs sakit dan luka dkt dlm .wlaupun dh bertahun.. kekdg kami yg dh lm 5 tahun brsalin czer kekdg lupa cara bgun tetb trus bgun je pun akan rs sakit..dia kena bgun nengereng dahulu...tolak tgn tu disisi kita kemudian bgun mengereng bgun terus tegak bgun..

takleh tahu kecuali bila buka balik, atau ada simptom2 lain. kalau luka luar dah elok, cuba buat scar massage. selalunya yg buat sakit tu bukan sebab luka belum baik, tapi scar tissue banyak. scar tissue ni keras, bila massage, dia akan lembutkan & hilangkan rasa sengal & terik tu.

normal sis. ipar sy sampai anak 2 tahun lebih kadang2 sakit area czer tu. sy sendiri anak dah setahun lebih rasa nyeri jugak kadang2. kalau luka luar dah baik, luka dalam pun baik.

3mo ago

yke sis.rsau jgk kn mcm2 fkir tkot luar baik dlm xok.adduss.

sye 2x czer, alhamdulillah setakat ni takdek rasa sengal or terik mcm sis rasa. mybe sis jgn buat kerja2 berat dlu, banyakkan makan buah oren.

3mo ago

Saya pun 2x czer takda rasa camni. Kalau rasa something wrong better tt terus je g clinic scan

Saya pon czer xd pulak rsa macam tu …..