pendarahan

harini dh msuk hari ketiga berdarah mcm period, kandungan sy besok dh msuk minggu ke 10, anak pertama, sy tnya nurse, nurse ckp tak normal, sy bwa emergency, doc scan teropong melalui kemaluan sy, doc ckp kantung sy dh kecut, kemungkinan akan keguguran, tapi doc bagi masa 2minggu lagi untuk dtg balikk scan, kalau kantung sy msh tiada perubahan, mungkin bayi sy tak dpt d selamatkan. ada tak momies kat sini pernah alami mcm ni? ada yg tau tak knp ni berlaku?

1 Balas

Saya pernah 2 kali jadi macam puan, 2 kali tu saya keguguran (dalam minggu ke 8-10). Gugur awal kehamilan ni doktor cakap boleh disebabkan oleh 2 faktor. Sama ada rahim x kuat, ataupun disebabkan janin x kuat (janin tu mmg x jadi, so dia akan gugur). Sekarang alhamdulillah saya mengandung untuk kali ke tiga, sekarang 9 minggu, baby sihat buat masa ni alhamdulillah. Semoga urusan puan untuk mendapat baby dipermudahkan. Jangan putus asa