38weeks harini

harini dah genap 38w tapi takde sakit2 and tanda2 pun . Hari2 pujuk baby jangan overdue ? saya pulak anemia teruk memang hari2 dah rasa macam mayat hidup ? tapi baby aktif je macam biasa , perut pun tak turun lagi . Hari2 berjalan kat mall , tak pun saya duduk rumah mencangkung selama mana yg boleh ? ada ke mummy yg takde tanda2 pun tapi tahu2 nak bersalin dah ?

7 Balas

Pengalaman sy masa pregnant anak sulung,sy sangat2 aktif jalan sangat2 kerap,pagi & malam sambung jalan,petang naik turun tangga coz rumah pangsapuri,senang cari tangga. even ada lift, hehehe . Masa 39weeks lepas maghrib habis pusing tasik permaisuri,siapa tau tempat tu mmg besar tasik tu,naik turun tangga,depan tasik spital tempat sy bersalin,borak dengan baby dalam perut,lewat malam kite pergi sini,check in sini bersalin. hehehe. Lepas makan malam, kenyang semua,mata pulak x blh tido, tergerak hati cakap dengan suami,jom try g spital cek kot dah boleh bersalin,suami pun jenis layan. g spital doc cek dah bukak 3cm,terus tahan ward & bersalin ??

8mo ago

sy naik turun tangga macam biasa je. cuma bila naik turun tu tak stop.

sama mtcm sya jugaa..hari neii genap 38 w..tpii blum ad tnda2x nak bersalin..baby seronok dduk dlam perut..hm..hari2x jugaa pujuk baby..kpla baby punn dah masuk laluan..tpii still blum ad tnda2x lagii..

Sama macam saya??? harini 38w tapi takda sakit, takda tanda langsung?

8mo ago

kannnn pelikk ni dah kenapa takde sakit hahahaha ?

Sama sis sy pun 38w 1d.. baby aktif je mcm biasa ?

sy skrg dh 40 weeks masih tggu lagi... mcm2 dh buat huhu

Boleh pegi smpai 41weeks sis??

8mo ago

??itula saya prepare je mental smpai 41w memandangkan saya sticker putih kt buku pink, takde isu apa2. Jadi Dr kata tkde masalah ksihatan ni boleh smpai 41w??

mudahan semuanya baik

8mo ago

sama