Overdue, ada ke sama macam saya?

saya dah 40 week harini , tapi masih tak ada tanda2 nak bersalin.... segala senaman dan petua minum air kelapa dh buat. hari2 dah jalan. korang ada pengalaman mcm saya ke ?

2 Balas

air kelapa tu biasa je minum dari awal pregnant...utk bdn hydrated. bukan utk bg ada bukaan. pnglmn overdue, serah diri 40w5d, induce belon 40w6d, induce drip LR 41w. tp xde rezeki bsalin normal sbb kepala bby masih tinggi, air ketuban dh pecah 12 jam, bukaan 5cm. bykkn sujud, doa pd Allah agar mudahkan urusan ibu dan bby.

2mo ago

amin2... terima kasih kongsi pngalaman akk... semoga allah permudahkan

Sis sy due 9/5..serah diri 15/5..baby dh turun tapi x turun hbis kat laluan..masih x de tanda🥲semua dh buat..tapi bby x mau kuar...semoga kita dpt bersalin sebelum induce dan bersalin normal aaamin🤲🏻😘

2mo ago

Aamin...