bukaan bersalin

harini dah 36w 6d...sakit dr 8pg makin kerap...last cek bukaan kul 3 baru 2cm...tapi ni makin kerap contraction dgn rasa nk terberak...mcm mana nk bg bukaan cepat ye?

bukaan bersalin
11 Balas

pergi dapur ambik mnyak masak 1 sudu selawat nabi 3 kali dan niat "ya allah kau lancar kn lah persalinan ku seperti mana minyak ni lancar dalam badan ku" ..saya contraction kul 6 pagi kul 11 pagi minum mnyk ,kul 1 masuk ward dan kul 3 ptg tu jugak terus brsalin .. ni tips dari bidan😅

2y ago

tq bagi sis. nanti saya nak cuba. boleh x kalau saya ganti dgn minyak kelapa? sbab nnti saya kena induce, so lepas induce, boleh saya cuba tips ni 😢

search kt fb cara bukaan bersalin jamumall. tgk kt video tu dia ada share. atau ketuk ketampi banyak2 buat slowly. semoga dipermudahkan urusan bersalin sis ♥️

Dulu saya gentel puting. Tips dari nenek saya. 3.30am 1 cm, 4.30am terus 7cm . 5.10am dah bersalin anak pertama. apapun, semoga segalanya dipermudahkan ye.

2y ago

aah awak, dia stimulate rahim. Boleh search artikel 'Kontraksi berjam-jam, tapi bukaan perlahan? Ini 14 cara lancarkan proses bersalin' . ada explain juga pasal ransang puting.

normal ke pagi ni hilang semua sakit..sakit dlm 15 ke 30minit sekali..tapi kuat

stiap kli rsa sakit contraction tarik dn hmbus nafas.

nurse mmg tak cek jalan kalau tak dak rasa nk teran

jangan ikat rambut, InshaAllah cepat bukaan

2y ago

ni tips betul ke ni ..

malam tadi sakit kuat...pagi ni hilang sakit😫

2y ago

ingt plk kt ank no 3..mule2 ade rase ngeras perut non stop pas tu ilang..mcm xde pe2..risau mse tu pk agaknye blm nk bersalin..pastu doc seluk upernye bukaan dh 5cm..msuk lb stengah jam bersalin..xde rase sakit kuat mase bukaan..mase full tu baru la rase kuat nk meneran

buat squat dan jalan no stop

pakai apps apa kak