Bukaan

Semalam saya dah kena admit sebab contractions makin kerap. Bukaan baru 2 cm. Doakan saya cepat bersalin ye mommies smua. Tkasih.. #37weeks

Bukaan
55 Balas

Sy 36w4d. Sama jugak dh 2cm. Pergi cek smlm dh 2cm. Pg td disharge sbb no contractions. Dh balik rumah ptg start contractions. Pergi balik ke hosp cek jln still 2cm cuma dh start contractions tp x regular request nk balik.ikutkn doc xbg tp bg alsn nk balik kg 1mlm. Dia lpskn jugak. Tp dh siap kne warning balik sni trus sbb dh ad contraction takut bersalin dlm krta😂

4y ago

Betul tu sis.. Baby pun pndai main acah2. Balik rumah contractions balik.. Selagi boleh tahan, hold dlu.

Tkasih semua doakn sy. Tp hrini sy mtk discaj dulu belum bersalin lagi sbb bukaan masih 2cm. Nak rehat dekat rumah dulu. Ni ank scond. First bby czer emergency dlu. Doc tk advice utk induce dulu sbb kndungan bby semua ok lg.. Dn sy tkde mslh apa2. Mybe better rehat dkt rumah dulu sakit bru dtg hospital smula.

4y ago

Welcome.. btul tuu.. inshaaAllah mnta semua yg baik2 shj aamiin

37w da admit.. Sy skrg da nk masuk 33w. takut pulak. ank 1st dulu ngam2 ikut due,yg ke2 ni xthu laa. harap x terlalu awal laa baby kuar 😅 Moga urusan sis dipermudahkan

Aminn semoga dipermudahkan . Banyak2 kan bergerakk supaya bukaan cepat . Jgn lupa makan makanan atau minum yg bg kita bertenaga sisss . Insyallah .

Smoga dipermudhkn amin.... Byk kan bjlan supya bukaan cm cpt tbuka.. Bila time sakit tu lawan je smbil jalan

Sama mcm sy sis.. baru ni kne admit sbb contraction kerap n bukaan 2 cm tp masa tu sy baru 34weeks..

4y ago

Belum lg sbb doc kata nk tngu dulu baby cukup bulan.. n baby pn xde tanda2 nk kuar lg time tu 😁

Samalah kite admit wad 22/1. Sy selamat bersalin 23/1 jam 12.34am. Skrg dkt rumah dah berpantang

4y ago

38weeks sis..

Smoga dprmudahkan urusannya sist..smoga sist dan baby selamat...amiin

Semoga puan dipermudahkan urusan bersalin dan semuanya selamat

Semoga dipermudahkan urusan sis dgn baby yer..😊