Assalamualaikum

harini checkup and cucuk baby 2bulan, cucuk 2bulan risiko bayi demam x ? anak2 puan demam x selepas cucuk ? jom share ??

Assalamualaikum
23 Balas

Zmn skrg baby x demam lagi klu injection. Zmn anak saya 2008, tiap bln injection, tiap kali jugak lps tu mst demam. Blh tanya dgn nurse2 yg otai. Hehe. Agaknya dos x kuat zmn ni. sy ada anak 2013, mmg injection x pernah demam lagi. Dulu je kot. Skrg ade gak, tp mungkin baby tu kbetulan nak demam. ☺️

5y ago

Alhamdulillah , tu la dulu2 kn slalu ank demam kn. ni pun balik klinik makcik2 selalu tanya x demam kee.. Kene cucuk ni demam nti diaa.. Haihh risau kita .. 😅

anak saye mase first month cucuk tak demam. cucuk 2 bulan demam. tu pun 2 hri je. pantau suhu die sis kalau agak tinggi bwak pegi kk balik.

5y ago

Alhamdulillah setakat harini masih oky lagi . Insyaallah baik, Terima kasih puan ..

Anak saya tak demam..kalau demam lepas kena cucuk mesti bawa dia pergi klinik terus..jangan tangguh..comel la anak sis

5y ago

Insyaallah .baik sis, tu la kena pantau dia punya suhu , sekarang cuaca panas, kepala dia panas tapi bila cek normal lg.. Harap2 x demam la. Hehe. Terima kasih acik 😘

Alhamdulillah 1st month cucuk smpi ke 9bulan xpernah demam sis. Baby cuma demam masa nk tumbuh gigi jee 😁😁

So far yg ira dgr xder lg tp depends pada anak punya sistem imun. Kalau demam pastikan u bawak g clinic sis

5y ago

Oo betul juga tu . Insyaallah kalau demam terus bawa ke klinik, terima kasih ya ira

alhamdullilah x demam pon sis masa cucuk 2 bulan,tpi x tahu plk nnty cucuk untuk 3 buln nie 11/09

Demam sikit.. on off 1hri ja.. lepastu okay dah.. Baby tetap active wlaupun demam sikit..

2mo ago

haa MCM bby Sya ..tiap kali cucuk demam on off tp aktiv je..

Sy dlu nurse bg ubat demam siap2.. dia ckp balik rumah trus bg.. x dmam..😊

5y ago

Yeke, mgkin sekarang dos dia xkuat sgt kut kn , stkt ni xdmm lg..harap2 x dmm la hee

Alhamdulillah, tak demam setiap kali cucuk, skrg kalau cucuk memang tak demam dah

5y ago

Yeke, alhamdulillah kalau macam tu x risau sgt kita ibu2 .. 😊

Alhmdulillah tak demam pun.hrp lpas2 ni cucuk pun tak demam jugak.

5y ago

Alhamdulillah . Tu la kalau demam kesian dia n risau kita .