Weight gained.

Harini check up 34weeks. Alhamdulillah. HB 11.8, baby semua okay follow weeks. Tp berat pulak terlebih naik. Kaki bengkak sikit. Last 2 weeks dh terlebih 500g harini 800g pulak naik ? so kena repeat amik BP selang sehari.. tiap kali check up Alhamdulillah, BP sy consistent 100/60.. takpelah demi baby, mommy sanggup berulang ke klinik ? Ada tak mommies yg sama mcm sy? Boleh tak share pengalaman?

1 Balas

Banyakkan berjalan sis,buat exercise mana mampu tiap hari 15 minit. Jaga pemakanan jugak,makan kuantiti sikit,tapi kerap ☺

5y ago

Insha Allah. Memang selalu trun naik tangga sebab sy mengajar.. hihi. Lepas ni mmg kena diet lh sikit.. tq sis 😘