confuse!!

Harini cek utk ovulation cd29. 2days lagi mau period.. But why opk kluar double line? Am I pregnant?

confuse!!
12 Balas

tak sure jugak dear sebab saya dulu opk jadi 1 line je seminggu sebelum period. line T takde naik langsung even samar, bila check upt, upt naik terang 2 line. ni based on pengalaman saya sendiri.

Ohh klu kita guna opk ni kena guna sampai kita nak dtg periodkh..hari tu org ajar sy klu sdh dpt positif opk stop sdh..tkpyh celup..bingung sy....😅

4y ago

Ya Sy pun ingat mcm tu juga.. guna opk utk cek kesuburan saja. 😅😅 lepas tu tu tunggu mau dekat period baru guna upt..

Klu ade opk banyak .. bole cek hari2 kot. Mcm nk cari hari subur. Then bole banding kaler makin terang ke mcamana sampai due period..mcm sy buat ni.

4y ago

Ajar saya*

Opk boleh jgk detect hormon hcg. Tp line tu kena sama terang baru boleh jd sis pregnant. Sy tgk test line tu kurang terang berbanding control line

Saye pon dulu saje2 check guna opk.. Double line terus pakai upt.. Alhamdulillah naik jugal double line

Saya bertanya saja ya.. Opk boleh digunakan untuk test pregnant? Sy ingatkan untuk cek kesuburan sj..

Ni check opk pukul berape..

4y ago

Hrini spttnya period but still blm period. Cek upt td pagi kluar double line but test line terang lagi dr yg samar sy cek a few days ago

alhamdulillah tahniah

Klu curios, sis ble cek upt

4y ago

Dah cek sis,kluar double line tp test line masih samar2. Mgkin kena tggu seminggu dua lagi utk cek balik

try upt pulak