Alhamdulillah baby dah discharge jaundice

Harini bacaan kuning baby dah 39. Saya nk tanya ibu2 kalau bby dh tak kuning, brpa lama sllu dia tdo? Bby sy skrg tdo lama 2jam++. Sya risau kalau kuning bby naik balik. Atau normal cmtu? Lepastu kalau bby bru habis jaundice, blh ke makan jamu atau ubat dalaman utj tjuan kecutkan rahim smula? Mcm kuat tubuh badan ibu smula. Td tya doc dia cko takyah mkn tkut kuning tggii balik. Tp tula rsa lmbt smbuh dalam kalau xmakan.

1 Balas

2jam sekali kejut baby bagi susu, keep going buat macam tu sampai baby sebulan pun x pa. Untuk elak kuning naik balik. Bab jamu tu, betul. Better jangan amalkan lagi. Sebab baru sangat discharge. Jamu panas, so kuning akan cepat naik. 😊

5y ago

My pleasure 😉💖