Jaundice

Cmna nk trun kan jaundice bby dgn cpt ank sy da sbln tp msi kuning lmbt trun

5 Balas

Saya dulu anak sulung pn kuning sebulan lebih sampai xtau nak buat apa macam² petua cuba yg mana serasi pn xtau tp yg last buat saya sapu aloevera+bedak sejuk dekat kepala alhamdulillah turun

cuba bg susu dgn botol..sbb kdg kite xtau bby betul2 isap susu ke x..sy buat cmtu masa bby kuning..sy pam susu buh dlm botol 2onz, sejam ke dua jam sy bg dan make sure bby abeskan jugak..

4y ago

Ya betul juga ni..dulu pernah cba dn cpt nmpk hasil baby berak kncing. kalau pam susu bdn , mmg menjadi dn lebih cepat sbb botol susu mmg senang dihisap lebih cepat ,sbb lubang botol susu x mcm kalau kita direct bf..

Minum susu kambing karihome.ibu yg minum k.kerap bf.ada nurse suru cmpur jg bf n formula milk utk baby.

Mcm ni. Bf kerap mcm yg dinasihatkn nurse. Jgn makan halia.. byk2 minum sup.. jgn stres2..

4y ago

Ank sy A+

Bg susu formula..