Alahan pregnant muka jadi teruk

Harini 7 week 5 days tengok muka memang teruk . Huhuhu. Dah xleh nak makeup makeup rasa gatal merenyam je kulit muka… ada x mumies macam saya ???

Alahan pregnant muka jadi teruk
26 Balas

sama la kita , dari muka bersih habis breackout muka dah malas nak beli skin care sama jugak muka makin naik lagi jerawat penyudahnya tak pakai ape² skrg.. saya 10w 1d , skrg tengah pening² kepala je banyak dan naik jerawat yg lain takde.. demi baby kan , hehehe.. semoga baby kita sihat² selalu dalam perot..

2y ago

Tu la makeup langsung xleh pakai jadi macam gatall. Xtau la baby girl ke boy ni hahhaha

sama , anak perempuan je msti jd truk muka , but still pakai basic skincare , double cleansing, toner, serum moisturizer + sunscreen.makeup mmg jrg pakai.. tapi masa mngandung anak laki. muka bersih gila 😂😂 satu jerawat pun tak timbul n parut2 jrawat smua hilang 😅😅padahal tak pakai apa skincare pun masa tu

saya lagi teruk sis . jerawat batu dan nanah . bila masuk 6 bulan dia surut sendiri .nasihat sy , tak payah cuba apa2 skincare ke apa . sbb xkan jadi 😂 . lepas ni akan kering sendiri . paling lama pun lepas beranak akan berhenti la . jnge risau yeee

Sy masa first trimester pun teruk juga.. but then still jaga .. kulit muka sy sesuai pakai wardah yg murah jee sy beli 😅.. tp bila reach end of second trimester baru ok dah kulit muka sy..

Sis sama dgn saya..klu mekap muka rasa panas je...langsung tk blh nk mekap lg...muka penuh naik jerawat batu...tk penah2 kne jerawat batu kt muka...muka teruk mengelupas😅

2y ago

Hihihi sis dh berapa week

sama mommy.. masa 1st trimester dulu muka pon break up.. tp pasrah n redha ja.. but now 2nd trimester dh makin okay.. alhamdulillah.. jangan risau.. mesti akan pulih

Nasib kita sama dear, ada tak yang boleh suggest safe skincare untuk preggy mom. Risau guna produk sebarang time keadaan sekarang ni

mcm sya masuk week ke 37 ni bru ada mood nak pakai make up balik 😅 sblm ni mmg xlah.. muka xda breakout tp mmg kusam..

sy pula asyik bersin kalau bau wangi2..so dah x pakai minyak wangi mcm dulu..huhuhu..make up pon sebenarnya dah malas

Sama lah masa mgdung habis kuar jerawat dn tglkn bekas... Dh org ckp kena demam campak... Kat muka jek..