kencing kotor

Harini 1st time masa checkup kena kencing kotor?. Bahaya tak kencing kotor ni? Ada cadangan tak nk elak kena kencing kotor? Biasa nurse suh buat apa bila detect kencing kotor? Sbb td xde suh buat apa pom?

6 Balas

Urinary tract infection atau jangkitan saluran kencing bahaya pada kandungan, bole menyebabkan kelahiran pra matang klu x dirawat cepat, wanita mengandung golongan yang cepat dpt jangkitan saluran kencing, jaga kebersihan midd v, mesti minum air putih yang cukup, dan makan vitamin c. Saya suda lalui rawatan sepanjang mengandung...mesti ikut arahan dan rawatan doktor ya. Ada keluar cecair / discaj berbau atau berwarna kuning atau hijau cepat2 maklumkan nurse/doktor