30 weeks and 4days

Hari tu scan dr. Kata baby boy.. Smlm ikut cra orng kmpng nk thu baby tu prmpuan or lelaki.. Dgn meletakkan kaki baby prmpuan atas perut..bdiri..and klau dia nangis..b'erti baby dlm kandungan baby boy.. So smlm sya try..and guest what? Baby tu x nangis.. So..mungkin baby sya baby girl..and mungkin juga baby boy bdsarkan scan dr.(tgh confuse ni).. Baju baby 1pun blm beli gara2 confuse..huhu Dlm dilemaaa..???

20 Balas

Tapi petua keluarga mertua sy pula.. Kalau budak prempuan suka peluk kita & tetiba rapat, tu tndanya baby boy.. Sebaliknya pula utk baby girl 😁😁 hri tu semangat nak pergi scan nak confirm, tpi baby malu pula nak tunjuk gender.. Nak surprise agaknya ahaha

5y ago

Sy mase pregnnt.. Baby boy & girl dua2 suka.. Tak mnangis.. Gelak2.. Scan pn kejab boy kejab grl.. So beli laa bju unisex.. Dan akhirnya gegirl yg keluar ..

sis boy or girl,newborn blh pakai baju skejp je,bedung baju pn x nmpak,just main warna better choices..kalau sy scan more trusted,sy pnh buat mcm sis but kluar laki jgk dan rmai kata dia prempuan..masa scan,xnmpak jntina dia malu.

Better beli colour2 selamat je sis, sy 3x scan pun baby boy pun sy beli colour hijau,orange..sebab kot la kuar lain kan..lagipun boleh pakai tok next2 walaupun lain jantina..☺

Sy plak ank saudara boy girl suka peluk time pregnant. Baru bersalin baby boy ni. #25days. Beli baju pn elakkan pink pink bunga2. Sbb x tau jantina kan. Haha. Janji boleh pakai.

Anak sy first girl suke pelok saya, harap boy la..... anak akk sy girl (dh bersalin pon) tak mau dekat langsung.... beli je baju unisex sis,

Bila due sis? Nk tahu jugak betul ke petua org lama tu menjadi... Hehe... Semoga selamat bersalin dan baby sihat... Jgn lupa update ye

saya beli warna2 yg selamat je..biru,hijau,kelabu..masa tu belum tau lg jantina dia.hehe..bila scan doc ckp boy.nasib baik xbeli pink 😁

Beli baju 1 warna je tk payah beli yng bunga2 yng spiderman beli yng 1 warna dlu klau dah lahir brulah beli ikut jantina dia

Mcm sy dua2 bby nak.. laki nak ppuan pun nak.. so confuse n dcide xnak cek jntina dlu.. klau mcm tu sis bli yg unisex

sama lah sya pon dilema,rsa nak scan dkt swasta ja bln ni.. sbb nk ikut petua org kampung tak ada bby dkt sini😪