Breastfeeding

Hari ni check upt dpt double line. Alhamdulillah, 2nd baby. Nk tnya mommies sini, sapa ada pngalaman breastfeed utk inverted nipple? Utk 1st baby, kesian baby. Langsung tk merasa susu ibu. Sbb susu keluar hari ke 4, itupun sikit je. Lpas tu langsung tk keluar. Jd 1st baby mmg minum susu formula sepenuhnya. Bising jugak nurse masa d ward. Kantoi bagi susu formula ngn baby. Huhu. Jd, utk 2nd baby ni nk cuba jugak breastfeed mcm org lain. Atleast masa d ward tk curi2 bagi susu botol ngn anak mcm 1st baby haritu. Ada cara, petua or pengalaman tk mommies?

1 Balas

carik lactation counselor. nanti dorg akan ajar ilmu penyusuan

1y ago

Betul pendapat sis ni. Setuju!