39 weeks 6 days

Hari ni 39 weeks 6 days ..ini pregnant pertama kita..tapi blm ada lg tanda2 nk bersalin.. Kita takut klu terlebih due nti kena czer pl?

15 Balas

Kalau teenage kmgkinan dktr bgi jln bukak sdiri.. kalau risiko mmg kne czer.. sye due lebih 3 hri dktr tk msukkn apa² ubt. Bgi jln trbuka sdiri.. kalau boleh awk exercise sikit, tk lrt pon jln pusing pusing dh oke.. sye mmg tk boleh duduk sorg dkt ward, mmg kluar pergi cri suami/kluarga dkt luar.. sampai kn jln 6cm pn boleh brjln jln lgi dkt luar .. alhmdulillah mudh smuanya.. yg pnting sntiasa doa dan zikir

saya dah overdue 40week 3day .. 24hb ni kena serah diri .. saya tak kisah yang penting baby keluar dengan keadaan selamat dan sihat serta semua berjalan dengan lancar je .. risau + takut juga ni 😌 first baby ..

First pregnancy first nak bersalin memang mengambil masa sis. Nanti ank seterusnya pasti relak punya. Semoga dipermudahkan bersalin nanti je sis dan tak lama dah.

Sya pun 39 wks 2 days.. Xda tanda2 lg.. Kdg bby mgeras tp x kerap.. Ank kedua ni.. Klo masih lg x bersalin spai trkh due..dktr bg msa smgu lg

Kalau overdue, apa apa doc bgi induce dulu. Kalau jalan takbukak atau something wrong lain, baru doc akan ceaser.

sya pn sma 39wk4dy tpi pelik ada keluar lendir2 sikit ja lps tu pert blik2 mengeras tpi xsakit pn knpa ya..

Jgn fikir yg bukan2, normal or czer depends on bdn kita dan doktor akan decide bila masanya tiba.

sama saya hari ini dah masuk 39 weeks 6 day tp blom ada rasa nak bersalin lagi

Samalah sy pun dah masuk 39 week tp xde tanda nk bersalin lg.. 😩😩

4y ago

pngalamN sy bsalin 10july,due 8july...tp kk suro serah dri...sbb risau bby bsr,scan kk 3.8kg...smpai hsptl bby scan pkr bby 3.2kg..msok hsptl 8july,induce 9july 5pg..pkol 9pg bukaan 1cm je..stlh btarung cbe besalin normal,tp xbole jgk..pkol 5.30 pg 10 july bsalin ceazer...

buat exercise untuk mudah bersalin .. boleh google cara2 exercise