39 weeks 6 days

asssalamualaikum mommies.. ad x y sma due ngn sy 22/11/21 tp blom ad tnda2 nak brsalin lg?? risau haa... tkot kna czer jaa nti. klau boleh nk brsalin normal... 🙈 #ingintahu #firstbaby #firstbaby #bantusharing #pleasehelp #seriusnanya #1stimemom

8 Balas

due sy 18.11 sy dh kira elok dh bln period sy .😂 tp dokter ckp trikh period sy dah lari jauh..so kena ikut due bru..kiraan sy lahir bln 10..na mslh sy kurang air ketuban ..ke dua ada gdm..pi rujuk hosptl pkr 2x masih jgk ketuban kurang..26hb 10 tu dokter kata masuk wad sebab nak cucuk ubat kat bontot nak matang kn paru² bby ya Allah sakit bkn kplang cm kena kat tulang..lps tu cek plk bukaan kat bawah 26hb tu sebab nak pksa branak bg induce...cek² kat bawah dh 3cm 🤣 dokter kata eh bukaan dh 3cm dah xpyh nak masuk ubat tgu esok awk nak branak dh..tp sy ckp kat dokter eh 3cm ? tp knpa sy x rasa sakit dokter ? dokter tu jwp ..awk tu mkna nya awk org yg brtuah sangat sebab x rasa sakit awl²..🤭 ok masuk wad plk..ptg tu g toilet nampak ada kesan drh sikit dkt kain..so biar kan. mlm tu g toilet lg ha tu ada lendir dgn darah ok xpa..x sakit lg ...tgh mlm tu mulai lah ada rsa sakit sikit² but still blh tahan.. pagi² tu ada sakit 10minit skli dtg tahan lg tp rsa cm kita tahan lps mkn cili..🤣 msa tu dokter semua ada dtg cek pesakit. kul 9.45 cm tu mulai dh sakit² cm nak berak tp masih lg blh ke toilet mandi apa semua...😆 dah siap mandi sy naik katil rsa sakit skjp² lps tu adik sbelah tanya kenapa ? sy ckp sakit perut cm nak berak..trs adik tu g pgl misi ..misi cek 6cm dh Tu pn masih lg sy blh brdiri ..tp skli dia sakit ya Allah x tahan dh sampai klur air mata 🤣 misi semua kelam kabut jd nya.. akhir nya sy ke Lb kul 9.59 alhamdulillah bby boy sd mari dgn brt 2.4kg saja alhamdulillah sihat..

Sama la saya due 22/11/21. Baru bersalin 18/11/21, 4 hari lepas...contraction yg dahsyat & air ketuban pecah. Sebelum ni booking nak bersalin kat satu hospital ni, diorang mmg dah bagi tarikh 2/12/21 untuk serah diri kalau masih blm bersalin dari tarikh edd. Tapi tarikh tu depends utk keadaan mommy spjg hamil..

Hi sis. due sy 25.11. 4 hari lalu sy ada kontraksi 1 in 10 minit. then sy p hosp. ada bukaan 1cm. bsuk nya kluar lendir. then smpi harini belum ada tanda2 untuk bersalin lgi. skit pun kdg2 dtg sja . smoga kta dipermudahkan nanti.

2y ago

sis shine dipksa bersalin ka msa tu

Saya pun belum turun tanda ap2 lagi.masa 38w haritu ad bukaan 1cm tapi lepastuu ad Braxton Hicks je.Lagi 2hari kalau bby xkeluar jugaa doc suruh warded untuk induce.Masih berharap n pujuk2 bby jugaanie supaya keluar cara natural

Normally kalau dh lebih due date utk firstbaby kena induce n bersalin normal melainkan ad komplikasi lain mcm terlalu baby besar atau sebagainya

2y ago

sy pg td skit bwah prot ngn prot mngeras.. bgtaw nurse... nurse ckp suruh p hosp.. sbb rsau klau prot slalu mngeras... tp dy mngeras dlm smnit 2 ja.. pastu okay.. tggu sejam plak.. dy mngeras lgi...

Saya pun due 22/11/21 belum ada tanda2 😭 takut jugak. Kena warded 28hb

saya 26/11 tapi takde rase sakit2 lagi 🤣 tanda pun takde keluar

2y ago

sy pg td skit bwah prot ngn prot mngeras.. bgtaw nurse... nurse ckp suruh p hosp.. sbb rsau klau prot slalu mngeras... tp dy mngeras dlm smnit 2 ja.. pastu okay.. tggu sejam plak.. dy mngeras lgi...

edd sy 11.12 ni pn blm ada tanda2 lg

2y ago

hai sis..dh ada tanda2 x?sy dah 6hari ni bhgian private part belah kanan rsa sakit sgt bl nk bgun dr tdo or nk bangun dari duduk