Penat sangat

Hari ke 13 post partum. Saya penat. Menangis je. Tak pandai susu kan anak. Dah bagi anak formula, nak belajar susu kan anak balik. Anak dah tak nak. Kuning tak turun turun jugak. Baru 13 hari tapi mcm dah berbulan bulan. Padahal anak num 2. Susu ada je. Tp anak dh nangis nangis takmau. Sua je nangis. Dah nipple confuse. Semua benda tak kena. Bila nangis kat laki dia kata saya yg melebih lebih. Hmm. Tahlah. Rasa mcm dah gila. Anak 1st dulu pun saya mcm ni. Breastfeeding mmg buat saya rasa down sgt. Sy tak salah kan breastfeeding, saya yg sejenis anxious. Tak pandai nak setel anak. Tahlah. Saya serabut.

13 Balas

Hi mommy, saya pun tak pernah ada di tempat awak.. baby nipple confuse sebab bagi botol. Kita dalam dilema.. nak slow2 belajar bf dan nak cepat-cepat turun kuning.. anak saya hanya df lepas 3 bulan.. jangan putus asa.. keep pumping dulu. Dan kerapkan offer df dekat baby. Jangan sedih yaa

sya dlu masa preg ank 1st sgt stres bila xda air susu dan xpndai breatfeed kena pula tgl kat ruma MIL, nak suru dkung baby pn segan . lepas tu dmarah lagi sebab stress, patut bagi la semangat kan anak 1st mna ada pnglaman. Tringat mak d kg kalaula dia jaga masa sya pantang 😪

Yg laki pn dh kenapaa ko dh la x beranak bleh plak kata org melebih..spttnya tlg apa bnde lah.. sabar sis.. try guna daun belimbing buluh tuuu rendam ngn air.. ibu saya buat kat anak sedara alahamdulillah trunn..