cara kira pergerakan bayi.

hi mommies, nk tanya pasal kiraan pgerakan baby. first day sy tick jam 1 tgahari dh lengkap 10 gerakan. normal ke atau cepat sgt? ada sapa2 lalui hal sama tak? risau jg kalau tsalah kira. tq in advance mommies❤

1 Balas

Saya selalu start kira pukul 10 sbb 9 pagi baby tidur.. Then dia diam balik dalam 30minit (10.30) lepas tu dia kick lagi then itu baru kick yg kedua saya tick.. Saya selalu settle 10 kick pukul 3 or 4ptg.. Tapi kalau saya terbaring jee 2.50 mcm tu dh settle.. Kalau baby 10 kick terlalu awal pun bahaya.. Stgh org setiap satu jam 1 kick.. Sbb nk pastikan baby gerak.. Yg penting sebelum pukul 9 mlm dh kena settle..

3y ago

i seeee. tp sy punya misi suruh start jam 9. so start jam 9 je. baby sy awal pagi aktif sgt. doc pun ckp bnda yg sama. tu la mcm cepat jg kalau jam 1 dah complete 10 kali gerak☺