Post due date

Hari ini dah 40w 1d dan ini first baby saya. Saya check di klinik swasta dan dr bagi tahu baby posisi dah ke bawah, tapi x engage lagi dan xde bukaan langsung. Dr suggest untuk induce terus atau cser tanpa tunggu lagi. Tapi i mintak untuk tunggu beberapa hari lagi. Ada tak any ibu here pernah experience sama? Saya takut nak induce sebab dr cakap peluang tipis untuk normal.

1 Balas

Kalau boleh ikut jalan yang terbaik dr bagi . Kes awak sama macam saya .. mula” induce tetap baby tak keluar jadi last sekali czer ja jalan dia .