Saya dah masuk 3 bulan xperiod.bila chck upt negtf..apa perlu saya buat?ke upt saya salah pilih ?

Harap ada yang dapat membantu

13 Balas

3bulan tak period and -ve pregnancy mybe you ada problem hormone/ PCOS dll. Sis jumpa pakar ya. Bahaya kalau lama tak period sebab ada potential untuk dpt kanser dll. Sebab arwah sepupu i pun mcm ni berbulan tak period. Last2 rupanya ada kanser rahim. Tapi dah stage 4 and dah terlambat. Apa pun, Check cepat ya sis. Semoga dipermudahkan urusan. Kalau tengah TTC, goodluck 💪🏻 💕

8mo ago

terima kasih ya sis bagitau..harap2 ade rzki saya untk ada zuriat..

Better pigi klinik check sis..sebelum ni saya pernah mcm ni..2 bulan x period & sendiri check upt pun negatif..saya pigi klinik utk further check..d klinik check upt masih negatif juga then Dr proceed scan mmg x pregnant..jadi Dr bagi saya ubat pecah darah..saya mkn & selang berapa hari saya period.

8mo ago

terima ksih ya

baik pegi klinik swastaa shj bgthu x prd 3bln & upt pn negatf. mcm kwn sy, tp dia mmg jnis irregular prd la, lama x prd klw prd pn 3 hri 4 hri je..thu2 ad cyst. klw ad pyakit dlman detect awl blh diubti awl, jd xpa tu klw mahal sikit nk pegi ke swstaa. smoga mmbntu

8mo ago

terima kasih sis 😊

3 bulan tak period dah recommended jumpa doktor. sis walk in je KK atau klinik swasta. bagitahu ada masalah period. kalau ada apa2 diorang akan refer ke pakar.

3 bulan dah boleh ke klinik buat ultrasound. Kalau pregnant dah boleh nampak janin. Kalau tak pregnant boleh minta nasihat doktor berkaitan hormon issue

8mo ago

terima kasih sis semua bg pendapat untk saya..dlm masa terdekat saya akn pergi klnk ya ..terima kasih sekali lagi😊

kalau dh try guna upt yg bagus pun negative, pegi jumpa doc sis, takut ada prob lain pulak. jgn tanya sini. doc lagi tahu. semoga dipermudahkan urusan sis

8mo ago

terima ksih sis..saya minta pendpat dulu sis

Period kalau tak datang nie kena jadikan kes berat ye. Kalau pregnant , it’s ok . Kalau tak pregnant , awak kena refer doktor juga .

Kalau period awk mmg selalunya regular, tak normal dah tu. Kne pegi check

8mo ago

tu lah..saya risau jgk..tu minta pendapat yg lain

Pergi chek klinik plssss… semoga dipermudahkan..

kena check sis.. semoga baik2 saja