Alahan muntah

Hampa nak tanya. ada muntah start berapa week Yaa

20 Balas

Sy pening kepala dulu. Cek upt 3 means dlm 4/5 mnggu. Start tuh terus muntah. Nasi putih takleyh makan, lauk taknak. Hari hari makan buah, nasi goreng, meehun goreng, kuey tiaw, spaghetti, laksa. Sesekali tuh ada muntah jugak. Tapi jangan nampak nasi n lauk. Nampak je muntah 😂😂😂 dapur mmg takboleh bau. Skrg 9w masih lagi alahan muntah taktau smpai bila 😂 sblm nih kopi takpernah skip even sehari. Skrg preg minum sikiitt je muntah terus 😂😂 bau pun dah mual. Pelik2 kdang kelakar 😂 enjoy jelahh our pregnancy journey

2y ago

Yee betull 😂 pening tuh pagi jelah. Waktu lain loya je. Mak ayah suami pelik sbb selama ni makan semua sumbat tak memilih. Skrg meehun goreng ada kerang ada sayur taknak makan. Meehun goreng lambak kosong tuh licin pulak makan 😂😂 takpee. Aamiin. Semoga awak n baby sihat jugaa 🫶🏻🫶🏻

muntah dari 10w-24w😌 takboleh makan nasi putih. nasi kerabu biru pun tk boleh. nasi kerabu kuning saja boleh makan. takboleh minum air bersusu.milo,coklat pun tk boleh. kalau makan pagi,dr pagi sampai nk tido akan muntah, ubat2 pun start alahan sampai bersalin sy takboleh telan. Alhamdulillah sihat bby girl. lahir tanpa jaudice

Macam saya 6 weeks dah start muntah2 lain orng lain alahan ada yg muntah teruk smpai pening tak larat bangun. Mcam saya makan je muntah nak tak nak kena makan juga nak bgi ada tenaga. Kalau awk tak tahan terlalu teruk alahan muntah awk tu awak boleh bgitahu doc.

depend. setiap mommy xsama awak. ada yg dr stat pregnancy, ada yg tengah2 baru nak rasa, ada yg sepanjang pregnancy, ada juga yg xde alahan langsung☺️

sy Alhamdulillah skrg dah 16w x ade alahan, x ade muntah..risau jgk ade org ckp klu x ade muntah2 baby x ok.. tp dah scan Alhamdulillah baby ok sihat semua

Setiap orang taksama sis . Tapi saya alahan start 5w sampai 5bulan . Masuk 6bulan baru boleh makan tanpa muntah sampai berat naik 3kilo sebulan 🤣

sy skang nk masuk 8w,x bole kawan dgn ubat gg atau berus gg...time kumur tu confirm² muntah..kalau x gosok gg okay je x de rasa loya apa pun

2y ago

samalah..saya tukar ubt gigi flavour limau..try mcm2 jenama bli yg saiz kecil dlu.. sabun pom pakai yg takde fragrance mcm cetaphile sbb x bleh bau wangi..

sy 7w-10w. dkt 11w dah kurang, depends on mommy jgk.sy dulu first preg, dri awal smpai ke 19w msi muntah2 teruk. kalini bbrp mgu ja 😁 #11wmom

sy lps buka buku pink masa w8, few days lepas tu start mual2 muntah2. sebulan larat makan nasi 2 sudu je sehari huhu. alhamdulillah now dah w23.

Saya sebelum check upt ada la loya muntah2.. lps dri check upt n scan dgn dr tkde loya tu.. sekarang bru 7 weeks.