Apa ciri-ciri hamil yang selalu berlaku?
Voice your Opinion
Tak datang haid
Sakit payudara
Kram perut
Kencing kotor

36270 respon

108 Balas

tak period. tak penah period lmbat tp pnah sbb demam panas 2 tahun lepas, baru2 ni demam panas dua hari, jdi saya expect period lmbat sbb sakit, mungkin hari kdua periid, tunggu punya tunggu smpai pkul 3 tak sabar nk tau, beli pregnancy test tgk dua line 😍 Alhamdulillah Ya Allah

takde tanda2 pun . sbb memang TTC , 5hari sebelum tarikh period dh cek upt n naik double line tp samar sngt . n start dari haritu memang cek hari2 smpai lah seminggu kemudian dia jadi pekat sngt warna tu. Alhamdulillah skrng dh masuk 7bulan kandungan🥰

4y ago

berapa hari delay period bru g cek kk sis?

Saya TTC, jenih period 6 bulan skali paling lama setahun takdatang period and now Alhamdulillah dah 3 bulan dah after 3 tahun dok tunggu 🥰 Kandungan kedua sebab kandungan pertama takprasan pregnant sebab takdak alahan langsung 🥺

Banyak tanda awal demam, dah Okey demam badan rasa panas ja, kaki sejuk, sakit pinggang, muka naik jerawat, bau busuk xboleh. Check opk 4hari sblom period dh naik dua line, check upt samar2 makin lama makin terang

lwat dtg bln... sptutnya awl bln 12 period... tp lwat sgt... lpas 4mgu wat test kt umh... samar2 kptusan... lpas 1mgu jmpe doktr alhamdulillah... dh sebln lbh dh mngndung... skrg dh 2nd trimester dh...

tak dtg haid. sy x pnah lewat haid. skali dah lewat, tau2 dah pregnant. 2 hari slps lewat haid trus cek & naik double line terang. sekarang baru nak masuk week 5 😍 & first baby. Doakan spya smuanya baik2 saja

2y ago

Jerawat pn naik dah seminggu. kram perut. Sakit pyudara,

Penat. Penat melampau masa tengah kerja, nak bercakap pun penat. Berdiri pun boleh tertidur. Lepastu check upt, +ve. Padahal sehari sebelum period. Alhamdulillah syukur 🥰

sy tk dtg haid seminggu dah 😩 krem perut dan rsa senak, pening, buah dada sy sakit, sensitif dan kembang, kerap kencing dan pening².. belum cek upt lg

utk org yg haid x teratur mcm sy ni.... 4 bln x datang haid check negatif stiap bln.. msuk bln 5 positif.. tfikir nk check sbb kram perut dan sakit payu dara..

Xdtg haid la kut. Sy cek pn sbb lewat haid 2 mggu. Tp, sblm tu pn suami dh hint dh yg sy preggy. Tup2 bila cek kt klinik, dh 6 mggu 🤣 cekap oih mata suami.