Apa ciri-ciri hamil yang selalu berlaku?
Voice your Opinion
Tak datang haid
Sakit payudara
Kram perut
Kencing kotor

36046 respon

107 Balas

Sye last pride 3/12/20.. Selang berapa hari badan rasa xsedap rasa mcm tekak ni loya je.. Saje2 la test sbb beli test pregnancy yg eco punya test naik plk 2line tapi yg 1line kabur sampai 4test pregnant sye test sama jgk naik 2line tapi lgi bertambah jelas ni sye test bulan yg sama JGK masa priod 28/12/20.. Dah tu mcm xcaya sbb orang Kate test pregnant dari eco xboleh percaya. Sye beli la test lain yg dkt sopphie Sampai2 je test tu mlm. Nya sye terus test balik alhamdulillah memang betol sye pregnant😊2line merah mernyala😂 sye test 5/1/21.. Yg xsangka. Sye sbb anak yg no3 ni baru 6bln dah ada adik lgi dah 😂🤣😂 hahahah.. Alhamdulillah rezeki Doakan sye Dan baby sye sht2 ye PREGNANT ANAK NO4 ☺️☺️

TTC 2tahun 7 bulan. Tak fikir sgt bab anak. tiba2 sakit sengugut lebih awal 1minggu dr sbelum due tarikh period. Slalu sy kalau sengugut sah2 esok lusa dah keluar period. ini dah seminggu asyik sakit je tp period nya ntah bila keluar. Tanya pendpt kwn, dia suruh check upt plak. Terkejut juga eh betul ke boleh jadi pregnant ? skali check morning urine positiff. tp tak percaya. pergi beli clear blue keluar pregnant 3++ Syukurrr.. langsung tak ada apa2 simptom. baru 5 week. tak tahu la nnt2 mcmna 😄 hopefully baby sihat dan selamat smpai melahirkan 🙏🙏🙏🙏

haid tdk regular so tk thu preggy or tak.tahu preggy pn sbb susu sakit lebih dr 2 minggu g cek syukur naik double line.mula² cek tk berapa clear sbb cek waktu petang.lps cek upt terus buang dlm tong sampah.hampa sbb tgk naik 1 line.3 jam kemudian tergerak hati tgk upt yg da d buang dlm tong sampah balik hati berbunga sdikit biar pn line ke 2 blm berapa clear..and now sy preggy 13 weeks ank ke 2..ank pertama da bsr 5 tahu lbh da

saya masa mengandung no 1 smpai no 3 semua lmbt period..yg. no 2 smpai ulang byk kali buat pragnency test tapi negatif... tapi yg keempat nie belum lewat period tapi hati xsedap..saya plan nak naik bukit aritu bru start excrise dlm bulan tu.. xtau la mmg instnct lain mcm skli test..naik double line... menung depan tndas...haha sbb xsngka mengandung😂😂

Sy ttc. Tgh menghitung hari period. Cycle period tak tetap, jadi mmg brsangka2 jela expected period date tu bila. Skrg tgh sakit breast, rasa sensetif betul kalo trsentuh ke apa..decide nak buat OPK dulu utk test pregnant kalo lagi 2hari tak period. Tp still takut, berdebar2 rasa. Tkt kecewa.. Harapnya ada miracle positif la. Aamin..

2y ago

doakn saya siss

selalu period datang cntik je. tiba2 bulan pertama saya nikah .. saya tak period terus 😂 then tnya kawan kawan , better check dgn upt .. ad yg kata maybe hormon. so i g beli .. and test malam hr tu , and positif result 😆🥰 mula i tak pasti betul ke tak.. esok tu terus g klinik 😂 so i mmg betul2 pregnant 😂 skrg dh 25 minggu 🥰

sy tngah menghitung hari nak peried tapi ttbee demam dalam 3 hari jgakk laa .. pening , mual , payudara sakit .. pegi klinik amik darah doktor cakap dlm darah ade kuman .. balik rumah , kakak2 semue cakap " hahh mengandung niee " .. sy pon mcm ye x yee jee .. sy tnggu smpai 3 hari lewat peried .. sekali check , double line .. Alhamdulillah ..

assalamualaikum dan hai smua.. sy baru settle dos kedua vaksin pfizer bbrape hr lps.. sblm ambk dos kdua tu sy rse x sdap ht.. tp sy check upt, ngtf. jd sy proceed jela ambk vaksin dos kdua tu.. selang 2 hr kmudian bru naik pstf 😅 ade ssiapa sama mcm sy x? rsau nya.. hrap2 xde ape2 yg memudaratkan sy dan kndgn.. doakan kami ye.. tq...

3y ago

samala 2hari lepas ambil 2nd dose upt naik 2 line tp scan blm nmpk kantung

saya mula sedar bila tak datang period. tapi ciri2 awal seperti payudara sakit dan rasa letih sangat sanpai microsleep ketika driving buatkan saya google dalam internet apa kena dgn diri saya dan sume menunjukkan itu salah satu simptom mengandung! 😍Bila dah x dtg period sebulan, baru confirm, yess aku mengandung 😆

sakit payudara mcm nk period..tp xperiod smpai ke sudah..xterpikir nk pregnan,pastu demam teruk smpai masuk 2 botol air dlm bdn..doc ckp air kencing kotor,ada kuman(darah) dlm air kencing(masa ni dok cek urin dah mmg negatif)..lepas sebulan baru terpikir nk cek..upanya tanda² nk pregnan..skrg dah 13week..

3y ago

lepas sebulan baru rasa nak cek..sbb kerap rasa sakit payudara..selalunya nk period bila sakit tu..mcm nk senggugut pn ada..tp xperiod smpai kesudah..cek² positif..g klinik,staff nurse pn ckp pregnan..terus bukak buku..7week masa tu..skrg dah nk masuk 14week