Ibu, pernahkah anda mimpi yang bukan-bukan sewaktu hamil?

Baca sini <a href='https://my.theasianparent.com/mimpi-wanita-hamil' target='_blank' >https://my.theasianparent.com/mimpi-wanita-hamil</a>
Voice your Opinion
Pernah (komen jenis mimpi)
Tidak pernah

1779 respon

42 Balas

awal2 pregnant je mmpi. mimpi ular, mimpi suami curang bnyk kali jgk. mimpi nenek kebayan dgn hantu.. bile refer ustaz darushhifa dy ckp tu gangguan awal kehamilan. dy trus pesan kalau nak berubat bawak air mineral 5 botol . mula3 dy akan berubat sy dlu bru dy bacakan ayat al quran kt air tu utk buat minum n mandi.. mse brubat tu tkde jd pape sbb ustaz ckp sy xteruk sgt cuma kena gangguan mlalui mmpi je , and dy kacau mamctu je even dlm rmh pun dy tkde kcau truk2 sgt. lps dh berubat tu , balik rmh ustaz sruh suami berubat rumah kitoeg duduk tu dgn air yg dy bcakan ayat al quran and surah yg dy bagi.. smpaila skrg tkde dh mimpi2 or kena kacau cuma skrg dy jd terasa balik ble nk solat. rse cm diperhatikan. tp so far okela dy rse time solt je . tkde dh mmpi pelik2 seram2

mimpi ada perempuan tua dtg nak seluk bawah, lepas tu mimpi lg pmpuan tua yg sama dtg nk seluk perut, mimpi lg pmpuan tua sama dtg tarik baby keluar dr bawah n baby tu aneh. Masa mula2 nk pregnant xtau lg da lekat, mimpi baby boy comel. Sepanjang pregnant mimpi baby yg sama 4x. Tp scan byk kali da dr ckp baby girl. Confused 😵

sy mimpi baby dlm perut terkeluar n siap nampak kantung, masa tu 3 bulan. anehnya mimpi tu xberdarah, baby putih lesi. risau gak n bgtau husband. dy ckp tu untuk peringatan diri. insyaAllah xde apa2. skrg nak masuk trimester 3, Alhamdulillah.

Saya tak igat langsung dah mimpi saya. Rasanya takde yang aneh. Sebaliknya saya hanya mimpi yang bahagia saja. Antaranya mimpi bercuti di sebuah Pulau indah dengan air laut biru jernih 🥰😅 #TAPsupermoms #TAPactiveusers

sy ade kt satu tmpt padang hijau yg luas sangat² . langit membiru..dtg sorg pakcik tua mnx sy jaga bby dlm perut baik²..pastu,terus sy tersedar..smpi skang sy ingt mimpi tu .ank 1st gegel ..now, she 17y...

Baru² ni saya mimpi husband curang dengan kawan kerja saya..saya siap menangis tapi sempat hentam kawan tu..sedar² terus tanya husband.dia gelak siap ckp siapa perempuan tu pun dia x kenal🤣🤣

mimpi yg bukan2.. mimpi seram dn yg paling geram mimpi suami curang😂.. siap menangis dlm mimpi tu bngun tidur rupanya menngis betul2.. padahal mimpi je pun

1y ago

sama sis 🥲😂

Selalu. Spnjg mgndung tu. Dinding diri. Dan janin dlm rahim. Hari2.. Setiap hbs solt 5 waktu. Terdetik dinding lgi.. #TAPSupermoms #TAPactiveusers

Pernah dan selalu sangat, mimpi suami curang, mimpi saya curang, mimpi ular, mimpi kena kejar etc... huhuhu

pnh..mmpi lahirkan ank dkt rumah..😂😂 mungkin sbb byk sgt berpk ms.tu kut..tu mmpi aneh2 je..hehe