Ibu, pernah atau tidak anda berpuasa penuh ketika hamil di bulan ramadhan?

Voice your Opinion
Pernah
Tidak pernah (komen berapa lama anda mampu berpuasa)

1439 respon

44 Balas

Saya trimester 3 sekarang... 5/5 due saya, tapi saya ada gastrik kalau lewat makan memang angin, sakit perut, muntah2, baby taknak gerak. Suami tak izinkan puasa sebab risaukan saya dan baby nanti. Saya bersahur dan niat jugak, tapi kalau tak tahan saya buka. Niatnya memang nak puasa.... tp suami asyik ulang benda sama dr awal.

3hari pertama jaa puasa penuh hari lain² puasa sekerat hari sbb bby kerap mengeras pastu bby kurang gerak kalau tak mkn bila dah mkn tuh auto perut mcm gempa bumi 😂

niat di hati mmg nak berpuasa sekerat hari. tp x mampu. awal 9.00 pg dh pedih perut. baby plak mengeras . lepas masuk makanan ja lega . x mengeras x apa. 🤭🤭🤭

2 hari tggl . alhamdulillah hihi. mogaa tahunn ni dpt puasa full. agk mencabar sebab skrg 1st trimester. alahan pon ade lg. moga terus kuat.

2kli pregnant bln ramadan... alhamdulillah 2kli puase penuh...skrg pn tgh pregnant ank no 3...inshallah nk puase penuh jgk...

anak 1st - 4 hari tak puasa (bersalin) anak 2nd - 2 hari tak puasa (mabuk teruk) anak 3rd - buat masa ni 6 hari (mabuk teruk)

Pernah. Alhamdulilah, puasa penuh 39 hari dalam Ramadhan masa 20 weeks of pregnancy #TAPsupermoms #TAPactiveusers

dapat posa sehari ja. too pon lembik mcm kain buruk. lpas too suami xbgi posa dah. tunggu lpas bersalin pulak

saya dapat puasa tp tak cukup sebulan.. sebab hujung² puasa bersalin.. anak nak sambut raya jugakkk 😂😂

harap2 dpt la berpuasa 👌 sbb thun nie puasa time pregnant, trismeter 3 plk harap2 dpt la puasa ❤😊