maggie boleh makan tak

hamil berapa minggu dah boleh makan maggie...teringin

16 Balas

saya masa first trimester langsung takleh makan nasi dan lauk2 sebab ada bau hanyir , ada alahan , setiap hari boleh makan roti , maggie , bihun atau mee goreng ja .. ada juga tanya misi dia cakap boleh je janji puan kena seimbangkan dalam maggie tuh ada makanan berkhasiat campur sayur ka bilis ka gitulahh ..

sbnrnya mkn Maggie tak di anjurkan sgt mkn ketika preggy sbb mengandungi garam yg cukup tinggi, cuma Kata pakar blh jika teringin perencah kena kurangkn spruh dan tmbhkn sayuran serta telur dlm maggi tersebut. paling bagus sebulan sekali mkn Maggie. Sy pun bila teringin mkn jua utk menjaga kesihatan bby dlm kandungan.

Saya pun kadang terimgin sgt nk maggie atau ramen. Mmg akan makan je. Tapi tak kerap la. Sebulan atau 2 bulan sekali. Kadang itu je yg selera. Lepas tu balance kan dgn makan seimbang lain. Kalau teringin ni bukan nk mkn hari2 kan. Cuba nk lepas kan rase kat tekak tu je. So jgn risau ye sis

beli megi yg kena masak kuah sendiri tu.. klau teringin jgak yg biasa tu mkn je cuma tak elok la amalkan. maggi ni bkn kata masa pregnant saja tak elok, utk semua lapisan umur tak kira laki or prempuan memang tak elok amalkan..

masa ank sulung dlu dr awal kehamilan smpai lah nk dkt bersalin selalu mkn maggi,nasi kurg...maggi ja yg ada slra utk mkn,skrg tgah hamil ank kedua nasi yg jd pilihan maggi dh kurg minat...

Whole pregnant period i langsung x makan apa2 Maggie memang x suka bau tu hahah ramen 🍜 semua x tp boleh mkn jgn mkn tiap2 minggu sebb itu preservatives tu tinggi Dan gula tinggi

blh je nk mkn tp jgn kerap mkn 2 bln skli ke blh.. masa msk tu klau blh perencah tu buh separuh je.. klau maggi berkuah jgn pekat sgt kuah..lpas mkn minum air masak bnyk²

Sbnrnya sepanjang pregnancy xboleh mkn sbb perencah dia tu byk MSG. Tp klu teringin sgt mknlh sekali dua buat hilang teringin. Pstu minum la air kosong byk2.

sy mkan je..tp ltak la telo dan syuran byak2 dlam tu.rencah tu buh skit je.sb pedas.bg rasa2 je.kdg dtg tringin maggie jemu nasi.hehe

sye makan .. sbb teringin .. rsenya sepanjang preggy 2x kot sye ade mkn ..pastu da tk de dah ..