pregy 23week

Hamil ank yg ke tiga...alahan teruk sngt smpai sekarng..x ley minum susu kecuali soya...klw minum susu tekak terasa loya2...saya suke pade bende manis..dn paling suke makan durian...ank sya yg pertama gn kedua xde plk alahan mcm ni...dua2 lelaki...saya sering bermanje bersama suami...gn ank2 buah lelaki paling suke gn saya..ank buah perempuan x nak gn saya...sbb ape yer..dlu sebelum pregy xde plk...

7 Balas

Kalau bole elakkan soys sis.,kesan pada baby nanti.dia berisiko akan ada eczema..time prgnt ni xbole ikutkan sangat apa yg ibu suka..kna fikir kesan mendatang pada baby juga sis..

5y ago

Ohh yeke...oke2..tq ye

Kurgkan minum soya sbb tggi estrogen & boleh menyebabkan kulit baby sensitif.. durian pn xleh mkn byk, gula tinggi.. boleh mkn hanya sekadar menghilangkan teringin..

5y ago

Tulah, sy dlu mula² pregnant mmg smpai menangis nk mkn durian.. bila dh dpt, boleh mkm 2 ulas je.. nk suap ulas ketiga, terus rasa muak.. nie skrg kt kg tgh musim durian kg pulak tu, aish, telan air liur jelah.. bila minta kt suami, kena perli sbb last time mkm sikit je..

sis nk tnye , saya dh mencuba dalam smggu lebih then now saya period , so means tak sangkut lah ye ? sbb saya check pun mmg single line , #first time

5y ago

Klu single line upt, belum lg 😅 klu nak komfem buat upt lg

Sy Dr awal mgandung smpai skrg 39week4 day masih minum soya sis.. Cuma sakit badan tu sbb dah nk dekat due 16/7 nie.. Doakan ye

Soya jgn minum byk sgt sis. Takot darah pekat. Sy pon preggy ni xleh minum susu. Kalau tuk tmbh kalsium boleh beli tablet kalsium tu.

5y ago

Itu lh tu..suke sngt minum soya tu yg berat naik lagi..dri 50kg naik 52.7kg..ni doc suruh cek lgi tekana darah gn air kencing seminggu dua kali kne cek..

.. aiii.. bole ke makan durian?. Sya pon mo makan durian tpi ade org blg xbagus lh untuk baby dan mama.

5y ago

Kalau sekadar makan seulas, boleh je sis. Asal lepas craving. Durian pun kena pilih yg tak kuat gasnya. ☺

Da scan ke blom sis?

5y ago

Hari tu bulan 5 kot..klw x silap lah..doc scan nak tgk jantina tp belum nampak lagi..doc ckp tgu 28 minggu lgi baru scan jantina