susu

Anyone kt sini yg x suke minum Susu.. boleh suggest X Susu ap yg sedap utk ibu ngndung yg x berapa suke minum susu

39 Balas

Sye mmg x blh masuk susu tepung sebelum ni...tekak x blh terima 😂 tp ari tu ade dpt 1 kotak susu tepung mom & me perisa vanila alhamdulillah tekak blh terima tp saya cmpur dgn jus kurma jd lg sedap😚 sekarang ni susu tu dh abis try beli susu tepung brand lain hmmm...still x blh terime gk 😔

Frisomum..sbb dia vanilla+madu.. sy pn xleh minum susu..ms g kelas atenatal dlu dorg bg sample susu dan kata if mommies ada yg alah susu dan xleh minum susu..suh try susu frisomum..jd sy try susu ni ok tuk bdn sy..maka sy minum susu trsebut smpai la skrng..even dh bersalin n ank dh umo 4bln..

5y ago

Ye btl tu sis.. 😉

sy sepanjang mengandung minum susu HL yg warna putih tu, jgn yg berperisa. alhamdulillah anak takde kuning. kalau nak minum anmum ke enfamama atau sebagainya please consult dgn doktor dulu. sbb susu tepung tu boleh jadi punca anak besar.

5y ago

Sy minum anmum..ank sy kecik... dah xtau cm mn cara nk besrkn bby dlm kandungan...

Saya makan ni pergi farmasi minta kalsium sesuai untuk pregnat women. Sebab saya tak boleh minum susu heart burn teruk kalau minum. 1lagi doktor saya suruh makan cheese ganti kalsium,nak beli check kandungan cheese tau.

Sy pun tak pndai telan susu tepung putih. Luckily ada susu enfamama perisa coklat. Cuba try beli pek kecik, kalau boleh telan baru beli besar/tin. Yg penting minum. Sbb walaupun coklat, tetap ada kandungan kalsium dlm tu

Saya pon jenis xboleh minum susu yg asli, so sy minum susu c2joy elok untuk tumbesaran baby dan susu annum beli yg asli campur dgn milo baru blh telan. Kadang beli susu farmfresh yg perisa coklat

Minum jer susu segera yg dlm kotak tu...beli kt kedai.. Tak kisah nak perisa ape, asli ke, strawverry ke, coklat ke...jnji ade minum susu...sy dulu bedal je minum susu ape2, jnji minum 😂

Doc suggest sy makan pil kalsium yg ni. Sbb ada magnesium sekali. Bagus utk kekuatan tulang baby. Sy pun x boleh minum susu buat masa sekarang

Sy time preg ni minum susu muntah. So doc bg ubat calsium. Mkn ubat calsium je. Tpi dapatkan nasihat doc dulu berapa dos awk perlukan.

Better frisomum rasa dia kurang manis n tak berlemak. Beli kat lazada. Sbb kat mall kadg2 takde. Enfamama bau n rasa kuat. Anmum pun okay

5y ago

Anmum coklat pun sedap. Tp depend la tekak masing2. Kalu susa sgt makan pil kalsium. Jenama caltrade kat guardian watson ade